5 tips til bedre Internetsikkerhed på rejsen
Udgivet: 14/9 2016 af Rejsestart.dk
Det er de færreste der tænker ret meget over internetsikkerhed når de er i udlandet, selvom det er dér der er størst risiko for indgreb mod privatliv og bankkonti. Oplysninger som CPR-nummer og bankkonti er de fleste klar over, er personfølsomme, men også adgangskoder til Facebook, Twitter, LinkedIn og andre netværk er meget farlige i forkerte hænder.
Identitetstyveri er mere almindeligt end man skulle tro, og det er nemt at snyde turister til at afsløre disse informationer eller komme frem til dem selv.
Her er 5 råd, der kan nedsætte risikoen:
#1 ”Hjemme-netværk”-indstillingen må kun bruges hjemme
Det er nemt at klikke sig ubevidst i gennem de popup-bokse der maser sig ind på skærmen, men din computer bliver nu synlig for alle på netværket.
På et falskt netværk betyder det jackpot for kriminelle.
Det er udbredt at kopiere navnet på hoteller, cafeer og lignende når de opretter netværk så uvidende turister kan forveksle netværket med det officielle. Vil du helt undgå risikoen for at det sker kan du blot købe en ”Roam like home” pakke, hvor din dataordning udvides til hele Europa eller dobbelttjekke netværkets identitet med personalet.
#2 Offentlige computere må kun bruges til ikke-private handlinger
Det er enormt nemt at lade en offentlig computer registrere alt, hvad du skriver, så hold dig langt væk fra din netbank og følg tidligere råd, når du tjekker bankdata på egen computer eller tablet.
Læs mere om hvordan du beskytter dig på et offentligt netværk i
denne artikel på netkablet.dk.
#3 Tjek styrken på dine adgangskoder inden turen
Variation mellem websites og kombinationen af tal og store+små bogstaver hjælper dig godt på vej til den sikre adgangskode.
Memoriser koden og/eller gem den på en fysisk lap, der ikke befinder sig i nærheden af din computer eller tablet.
Husk, at du ikke er beskyttet, hvis du hiver din seddel frem for at læse koden inden du låser din pc op. Ikke alene har du givet tyven et kig med, men han har din kode for eftertiden hvis du glemmer den eller han kan stjæle den.
Mistes den, bør koden skiftes øjeblikkeligt og der bør holdes et vågent øje med din enhed. Sandsynligvis vil han/hun tro, at der nu vil være fri adgang til din computer hvad enten koden er tidssvarende eller ej.
#4 Brug ikke e-mail til koder og cpr-nummer
Sendes disse informationer, kan de ryge i hænderne på tredjepart.
Haves koden til din e-mail, kan det være en guldgrube af informationer og åbne for adgangen til en masse ellers velsikrede informationer.
#5 Indskrænk tidsintervallets for skærmlås
Jo hurtigere, jo bedre.
Skal computeren først låses op er der lav risiko for, at tyven har forhåbninger om at få adgang til de ”dybere” låse computeren indeholder. Jo flere lag af adgangskoder mellem tyven og din information, des bedre.
Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen
Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til
redaktion@rejsestart.dk