Arktis opvågning - premiere fra Hurtigruten
Udgivet: 28/3 2012 af Rejsestart.dkKajakturer, stegte torsketunger, friske rejer og fugleudflugter. Det er blot nogle af de ting, man kan opleve på Hurtigrutens nye tiltag, Arktis Opvågning.I foråret 2012 har Hurtigruten en premiere klar til sine passagerer: Fra 15. marts til 31. maj kan man tage del i rejsen langs Norges kyst under det nye tema, Arktis Opvågning.
Om bord på alle skibene kan passagererne se frem til en række udflugter i land, der centrerer sig om foråret i Arktis. Som en del af dette nye koncept bliver Norges nationaldag den 17. maj også fejret på behørig vis på alle skibene.
Temaet for aktiviteterne om bord er Havets Hemmeligheder. Passagererne vil blandt andet finde ud af alt, hvad der er værd at vide om tørret torsk, og de kan prøve kræfter med at pille krabber, rense fisk og skære torsketunger.
Udflugtsprogrammet i land fokuserer på mødet med Norges fugleliv.
Eksperter ombordAlle aktiviteter bliver fulgt af lokale fiskere, der går omborde for at dele deres viden med passagererne. Informationskilderne er således branchens mestre, og de vil hellere end gerne lære fra sig.
Det nye program om bord omfatter også smagsprøver på kulinariske lækkerier som friske rejer eller den norske delikatesse, stegte torsketunger.
Passagerer på landjordenDe udflugter, der tilbydes i land som en del af det nye tema, giver passagererne mulighed for at opleve det norske forår vågne på første hånd. På en kajaktur i Tromsø ror deltagerne langs kysten, hvor de – omgivet af smukke fjelde – kan opleve marine liv og kystens dyr.
Andre udflugter omfatter en tur til Skandinaviens største havfuglekoloni på fugle øen Runde og en tur til nationalparken på Varanger-halvøen, som er hjem for et overvældende antal forskellige fuglearter.
Norsk Nationaldag med norsk nationalretLysten til livet, der er tydelig overalt i det norske forår, kulminerer endelig på landets nationaldag den 17. maj. Hele befolkningen fejrer denne dag med munter musik, folkedans, sang, flag og farverige dragter.
De traditionelle retter, der bliver serveret denne dag, består af lækre kager og is til børnene, som denne dag især er helliget til.
Om bord på Hurtigrutens skibe bliver 17. maj også fejret i på behørig vis, og de forudgående dage bygger allerede op til fejringen af denne særlige dag.
I forskellige foredrag kan passagererne høre alle detaljer om nationaldagens historie, Norges kongefamilie, nationaldragterne og de traditionelle kulinariske delikatesser samt denne fantastiske dags betydning for landets børn.
På selve 17. maj går passagerer og besætning sammen om at fejre dagen om bord med håndlavede bannere og flag, glade sange og dans. I havnene kan passagererne blande sig med lokalbefolkningen midt i en masse ivrig travlhed – og det er ikke ualmindeligt at opleve, at de lokale går om bord på Hurtigrutens skibe for at give smagsprøver på norske delikatesser fra kagebuffeten.
Læs mere om Hurtigruten her
Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen
Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til
redaktion@rejsestart.dk